Home
Over ons
Contact
Beursagenda
Fotoalbum

 

 Cultuurschok

 

In november 2012 vertrokken Maya en Nathalie, samen met Sheila en René (kinderen van Maya) op vakantie naar Gambia. Ze kozen dit land vanwege zijn pure uitstraling en hoopte daar niet alleen de cultuur op te snuiven maar de kinderen ook het verschil in levensstandaard te laten ervaren tussen arm en rijk. De vakantiegangers werden geconfronteerd met de harde werkelijkheid dat arm écht arm is, de mensen in Gambia hadden vaak helemaal niets. Ze zagen gezinnen zonder eten en drinken, kinderen die uren moesten lopen voor een druppel water en niet naar school konden, zieke mensen zonder medicijnen. En zo werden de wereldreizigers geconfronteerd met hoe het is, wanneer alles wat voor ons gewoon is, wat wij als vanzelfsprekend ervaren, ontbreekt.

 

Gastvrij

 

Hoewel Maya, Nathalie en de kinderen een ware cultuurschok te verduren kregen toen zij de materiële ellende van de mensen in Gambia onder ogen kwamen, raakten ze geboeid door de gemeenschap en haar gastvrijheid. De familie die hen ontving had niets te eten, maar toch waren zij als gasten meer dan welkom. Aangedaan door het gebrek aan voedsel, kochten de reizigers rijst en uien voor het gezin zonder eten. Wat waren die mensen dankbaar, ze zagen de gevers van deze eenvoudige ingrediënten als een godsgeschenk. Ongelofelijk geraakt door de hectheid van de gemeenschap en de gastvrijheid waarmee ze buitenstaanders ontvingen, besloten Maya en Nathalie in februari 2013 terug te keren.

 

Geven

 

Zoiets kleins als een lolly of een potlood kan een kind gelukkig maken in Gambia, dat ervoer het tweetal aan den lijve toen ze besloten wat spulletjes uit te delen. In het dorp waar ze waren schoten kinderen uit alle hoeken en gaten op hen af om te kijken wat ze bij zich hadden. Die stralende gezichten zijn om nooit meer te vergeten! Zo ontstond de wens om meer te doen voor de kinderen, meer voor de mensen in Gambia. De wens om invulling te geven aan het ideaal dat iedereen recht heeft op de eerste levensbehoeften, dat een kind naar school moet kunnen gaan en dat zieken een kans moeten hebben om te genezen. 

 

Evenementen

 

Het idee voor MayNaGa groeide en kwam tot leven. Een stichting die zich in het bijzonder inzet voor de mensen in Gambia, om hun leven te verbeteren. Om die wens te realiseren worden niet alleen sponsoren aangetrokken maar organiseert de MayNaGa ook regelmatig spirituele beurzen waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan Gambia. Direct doneren? NL05 INGB 0006 6562 64

 

Wilt u meer informatie over deelname aan een beurs? Neem dan contact op!

Stichting Maynaga met een Hart | info@maynaga.com